maanantai 22. heinäkuuta 2013

Saippuaa valmiista massasta

Askartelukerhosta tuli aikoja sitten saippua-paketti, jonka laitoin talteen odottamaan sopivaa hetkeä sen tekoon. Tänään kaivelin askartelu-aarre-arkkua josta paketti löytyi ja tehtiin esikoisen, 8v, kanssa saippuaa.
Oikeastaan alku oli kyllä niin takkuavaa että meinasi jo hermo mennä. Ensin yritettiin sulattaa vesihauteessa, eihän siinä jaksanut odottaa että sulaisi. Sitten kokeilin mikroa ja johan alkoi sulaa. Sulatuksen kanssa oli ongelmia, massa suli ja jähmettyi nopeasti. Ohjeissa sanottiin ettei massa saa kiehua koska kiilto katoaa, pyh sanon minä. Vaikka massa kiehui, siitä huolimatta se alkoi jähmettyä nopeasti, viis kiillosta kunhan saadaan massa ajoissa värjättyä ja kaadettua muottiin.
Kyllähän niistä jotain tuli
Vasemmalla muffinivuuassa tehty on elintarvikevärillä värjätty. Sanoin lapselle: "äiti laittaa ettei tule liikaa, hups vähän lorahti". Jälkeenpäin tuli mieleen, että sehän voi värjätä pestessä.
Oikealla on kahvinpuruja, jotka oli kuivia ja nousi pintaan, jonkin verran yritin hämmentää, ettei kaikki tulisi pintaan, ja näyttääkin että osa pohjassa ja toivottavasti myös sisässä.
Sydämissä on paketin muka tullutta sinistä ja lilaa väriä. Vihreä sydän on kaaputettu jokaisesta kiposta jäänteet jotka sulatin vielä kertaalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti